fredag 27. januar 2012

Kosthold!

Jeg syns det er vanskelig å spise sunt, finne varierte retter som frister! Jeg syns det er vanskelig å spise 4 - 5 måltider per dag, helst hver tredje time. Jeg syns det er vanskelig å holde på den sunne spisingen. Jeg syns det er vanskelig å holde seg unna fristelser! 

Hvorfor skal det være så vanskelig å spise sunt?
Hvorfor skal det være så vanskelig å holde det gående og ikke falle av?
Hvorfor er det så lett å la seg friste av søtsaker og annet kliss? 
Hvorfor skal det være så vanskelig? 

Skulle ønske jeg hadde masse kunnskaper om kosthold og trening, men det har jeg ikke. Derfor gir jeg fort opp og går veldig for lei. Det irriterer meg at jeg ikke klarer å fullføre, hvorfor må jeg være så utålmodig? 

Hvorfor kan ikke ting bare gå litt fortere? 
Hvorfor kan ikke resultatene vises fortere? 
Hvorfor skal det være så vanskelig?

torsdag 26. januar 2012

Dagens middag!

I dag skulle jeg egentlig lage hjemmelaget lasagne, men ombestemte meg og laget hjemmelaget fiskegrateng istedet. Det var jo det vi skulle ha i går, men som ikke ble noe av. og siden vi ikke har spist fisk denne uken, så passet det fint i dag. 

Jeg har fått en oppskrift av min mormor som hun har laget til meg før og som smaker utrolig godt! Derfor måtte jeg bare få den og prøve den selv og jeg må si den smakte like godt som mormor sin :) Det tar litt tid å lage, men det er virkelig verdt ventetiden spør du meg! 



Ser det ikke godt ut?



Onsdagen's middag!

Egentlig sto det hjemmelaget fiskegrateng på menyen i går, men det ble det ikke tid til å lage. Erik var hjemme hele dagen, men jeg ble opptatt med skolejobbing hos noen venninner. Derfor måtte jeg bare lage meg noe enkelt som jeg kjøpte på butikken på veien.. 

Derfor ble dagens middag "Svinestek med surkål og poteter"... Den var ikke hjemmelaget av meg dessverre, men "hjemmelaget" av Fjordland! Jaja, noen ganger må det bli slik også, godt smakte det da :)


"Fjordland, så godt, så enkelt!"

tirsdag 24. januar 2012

Middagsplan uke 4!

Denne uken har Erik også fått vært med og bestemt hva vi skal ha til middag. Forrige uke glemte vi helt og lage middagsplan, så da tok vi det litt på sparket! Men er kommer Renate og Erik sin meny for uke 4! 

Mandag
♥ Pølsegryte med makaroni

Tirsdag
♥ Kylling filet med eple og bacon

Onsdag
♥ Hjemmelaget fiskegrateng 

Torsdag
♥ Lasagne 

Fredag
♥ Taco

Lørdag
♥ Hjemmelaget pizza med bacon

Søndag
♥ Pasta og kjøttdeig med pastasaus

Dagens middag! Kylling med eple og bacon, servert med ris :)

Hva syns du om ukesmenyen?
Har du forslag til middagsretter?

Ny uke, nye muligheter!

Nå har vi kommet 2 dager inn i en ny uke! Jeg startet uken med trening og pushet meg selv en del, vel og merke med god hjelp av Erik! Er godt å ha en person som er der og pusher deg litt ekstra.. Da får man lyst til å fortsette, uansett hvor slitsomt eller tungt det er! 

På søndag satt jeg og Erik oss ned og skrev menyen for denne uken, og vi skal kose oss med masse godt denne uken :) Jeg vet ikke hvor sunt alt sammen er, men jeg har valgt å fokusere på å spise vanlig mat, men ikke fylle på tallerkenen til den nesten ikke er plass til mer mat på den. Jeg spiser det jeg syns er godt, men samtidig passer på å spise mer av det sunne og mindre av det usunne :) 

I morgen er det på trening igjen, og jeg gleder meg(gjør det nå ihvertfall) Er ikke sikkert jeg er like klar i morgen, men på trening skal jeg uansett, kroppen min trenger det :) 

Flere som har startet for fullt med treningen etter jul? 

torsdag 19. januar 2012

Treningen!

Det går bra med treningen.. Det går litt opp og ned med motivasjonen, men jeg reiser og trener allikevel! Jeg angrer ikke når jeg først har kommet meg dit for å si det sånn, det er jo så godt når jeg er ferdig :) Jeg har klart å trene tre dager i uken og skal holde meg til det!

Jeg orket ikke trene i går, men var på trening i dag i stedet og merket veldig godt på kroppen at den hadde fått for lite søvn i natt. Derfor ble ikke treningen veldig effektiv, men fikk da allikevel litt ut av treningen :) I morgen skal vi svømme, noe som jeg ser for meg kommer til å bli utrolig godt! Greit å få litt variasjon i treningen, slik at man ikke går lei og mister motivasjonen helt! Tenkte jeg skulle begynne å se litt på sal timer også, for å se om det er noe som frister :)

Jeg har merket på kroppen at den får mer energi etter trening, men den blir fort borte etter en god og varm dusj! Her om dagen var jeg i seng kl 20.00! Spørs nok om jeg må bli flinkere til å planlegge kostholdet mitt og følge med på hva jeg spiser for noe :) Tror jeg også skal lage meg en plan over hvordan jeg skal trene hver uke også, jeg får se! 

Screenshot2011-09-03at120129am_large
Bilde fra weheartit


torsdag 12. januar 2012

Trening 11.01.2012

I dag trente jeg alene, noe som egentlig var helt greit. Da kunne jeg bruke den tiden jeg selv ønsket, og slapp å tenke på de andre ;) Syns jeg trente bra i dag, men kjente det fortsatt verket litt etter mandag, så var ikke alle øvelser jeg klarte å utføre. Jeg kommer nok til å kjenne det enda mer i morgen, for jeg trente andre muskler i dag enn hva jeg gjorde på mandag, er spent på hvordan trappe gåingen min kommer til å være.. Hehe! 

I dag trente jeg: 
30 min på eklipse maskin - weight loss program
10 x 3 på alle apparater, husker ikke hva alle de forskjellige var. Men trente mage, lår, rumpe, rygg, biseps, triseps, skuldre og legger. 
Avsluttet økten med 10 min rolig jogg på tredemølle

Det er veldig kjekt å trene på studentsenteret her i Bergen.. De har tredemølle og eklipsemaskin med tv på :) Det er faktisk veldig greit, for da glemmer du av tiden litt og vips så har det gått en halvtime. Det er også veldig lett å tenke at man bare skal se ferdig programmet før man er ferdig med å trene, og derfor holder på litt lenger en planlagt. Vinn vinn situasjon :)